Vijesti

Učenici sjeničke gimnazije u saradnji sa HO Hasene prikupili pomoć za pogođene zemljotresom u Turskoj i Siriji

Gimnazija “Jezdimir Lović” u Sjenici u saradnji sa Humanitarnom organizacijom Hasene pokrenula je akciju prikupljanja svih potrepština u ovim teškim trenucima za Tursku i Siriju. Ovaj poduhvat pokazuje da ne postoje političke, nacionalne ili rasne granice kada je u pitanju pomoć onima koji su u nevolji.

Veliki broj profesora, učenika i sugrađana se odazvao i učestvovao u ovom humanom projektu. Ono što je bilo jako primetno i što je ostavilo utisak na sve volontere jeste da su svi u dubokoj tišini dolazili, ostavljali kese i pakete i odlazili. Izgledalo je da u onome što šalju ostavljaju mnogo ljubavi, saosećanja, utehe, topline… Inače se radujemo kada pakujemo poklone za bebe jer to obično znači velike radosne događaje, ali pri pakovanju ovih paketa, često smo znali da se rasplačemo kad naiđemo na flašice, hranu za bebe, minijaturnu garderobu.

Duboku zahvalnost izražavamo direktorki Suadi Saračević, profesorima, administrativnim radnicima, humanim učenicima rekao je Edis Ujkanović predsjednik organizacije Hasene u Srbiji koja je učestvovala u ovom projektu. Ovaj čin dokazuje da postoje ljudi koji su spremni da zajedno pomažu i čine svijet boljim mjestom za život.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *