Vijesti

Humanitarno udruženje “Izvor dobročinstva” iz Nove Varoši u saradnji sa HO Hasene prikupilo preko 3000 eura za pomoć Turskoj i Siriji


Grupa entuzijasta iz Nove Varoši, uz podršku svojih sunarodnika u zemlji i inostranstvu, nedavno je osnovala humanitarno udruženje “Izvor dobročinstva” koje je počelo s radom u novembru 2022. godine.


Cilj ovog udruženja je poboljšanje ekonomskog položaja Bošnjaka u Novoj Varoši, kao i pružanje pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

Iako je ovo udruženje mlado, za kratko vrijeme uspješno je realizovalo nekoliko aktivnosti u različitim oblastima humanitarnog djelovanja. Udruženje je do sada uspjelo obezbijediti tri stipendije za djecu bez jednog ili oba roditelja, sprovesti akciju podjele “pametnih paketića” za školarce, obezbijediti novac za kupovinu zimske odeće i obuće za djecu, kao i pakete s osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu za porodice slabijeg materijalnog stanja.

U saradnji sa Hasene organizacijom, uspješno su prikupili i predali novac za pomoć stanovništvu Turske i Sirije u okviru akcije “Pomoć za Tursku i Siriju”, u kojoj je do sada prikupljeno 3260 eura. Njihova humanost i solidarnost predstavljaju veliki doprinos zajednici, i inspiracija su svima koji žele da se pridruže ovom krugu ljudi od dobra.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *