Vijesti

HO Hasene doniralo preko 5 miliona eura, 68 kamiona pomoći do sada

10 Februar 2023 | 06:32 | trenutni podaci

Humanitarna kriza u Turskoj i Siriji nastavlja da predstavlja teske trenutke, a Humanitarna organizacija Hasene ulaže napore da pomogne građanima Turske i Sirije u potrebi. Pomoć u obliku hrane, zimske odjeće, sredstava za higijenu i grijanje, kao i zdravstvene zaštite, dostavlja se u Siriju u velikom broju.

Hasene je organiziralo 68 kamiona humanitarne pomoci do sada, više od 50 dostavnih vozila i više od 250 dobrovoljnih volontera koji sudjeluju u ovoj humanitarnoj kampanji. Osim toga, 26 specijalnih pronalazača traže nedostupna mjesta pod vodstvom Hasene kako bi se osigurala potrebitima pomoć. Posebna pažnja se pokazuje udaljenim mjestima gdje pomoć ne može stići.

Kamioni redovno stižu u centar u Turskoj i Siriji, a pošiljke se vrše putem različitih transporterskih vozila kako bi se osiguralo da pomoć stigne do zabačenih mjesta. Mobilna pekara pod vodstvom Hasene proizvodi redovno hranu, dok mobilna klinika sa 50 ljekara i zdravstvenim osobljem stiže do centra tokom dana.

Do sada je hasene prikupilo preko 5 miliona eura novčane pomoćim koja će zasigurno olakšati i ublažiti bol pogođenoj braći i sestrama u zemljotresu.

Ova humanitarna kampanja pokazuje važnost podrške onima u potrebi, a timovi i dobrovoljci pod vodstvom Hasene trude se da osiguraju da svi dobiju potrebnu pomoć u ovom teškom vremenu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *