Vijesti

HO Hasene nastavlja pomagati socijalno ugrožene porodice

Humanitarna organizacija “Hasene” je u svojoj misiji da pomogne socijalno ugroženim porodicama, organizirala podjelu humanitarne pomoći u Polimlju “Brodarevu, Prijepolju i Priboju”. Ova akcija je bila usmjerena na pružanje podrške onima kojima je to najpotrebnije.

U Polimlju, organizacija Hasene je podijelila 250 paketa sa namirnicama, koji su obuhvatali sve neophodne proizvode za svakodnevnu potrošnju. U Sjenici , dodatno je podijeljeno 100 paketa i 250 kilograma mesa, kao i ugalj, kako bi se osiguralo da porodice budu u stanju prebroditi hladne dane.

Posmatrači iz Hasene organizacije, koji žive i rade u Njemačkoj i Austriji, pratili su ovu akciju. Oni su također podijelili novčanu nadoknadu za porodice u Polimlju, čime su im omogućili da poprave svoje životne uslove.

Osim podjele hrane i novca, posmatrači i volonteri Hasene organizacije su prikupljali i pomoć za one koji su pogođeni zemljotresom u Turskoj i Siriji. Ova organizacija pokazuje svoju humanost i želju za pomoći onima koji su u potrebi, što ju čini jedinstvenom i cijenjenom u svijetu, za samo nekoliko dana Hasene je prikupio preko 4,5 miliona eura za ugrožene u Turskoj i Siriji, očekuje se da taj broj poraste sutra nakon džuma namaza.

Ukratko, akcija podjele humanitarne pomoći od strane Hasene organizacije u Polimlju pokazuje želju da pomognu onima kojima je to najpotrebnije, čime stvaraju veću svijest o potrebi za humanitarnom pomoći u lokalnoj zajednici i šire.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *