Vijesti

Humanitarna pomoć za turski i sirijski narod: Zajednička akcija Hasene Sandžak, Dukađini i grupe gradjana “Tutin na prvom mjestu”

Humanitarna organizacija Hasene u saradnji sa Grupom građana “Tutin na prvom mjestu”, i HO Dukađini, organiziraju prikupljanje pomoći za narod Republike Turske i Sirije. Napore ovog humanitarnog misije imaju za cilj pružanje podrške i pomoći onima kojima je potrebna nakon teškog zemljotresa koji je pogodio ove zemlje.

Danas će biti parkiran kamion i kombi na gradskom trgu počevši od podne namaza, a svi građani su pozvani da učestvuju u što većem broju. Organizatori su u kontaktu sa konzulom u Novom Pazaru i ambasadorom Turske u Srbiji.

Akcija će trajati od Srijede 08.02.2023 do 10.02.2023 godine

Popis potrebnih stvari koje su potrebne turskom narodu, uključujući zimsku odjeću poput jakni, kaputa, čizama, džempera, pantalona, rukavica, šalova, kapa, čarapa, donjeg rublja, kao i šatore, krevete, dušeke, ćebad, vreće za spavanje, električne i plinske grijače, plinske boce, termose, baterijske lampe, vanjske punjače, agregate, pakete s hranom od konzerviranih namirnica, pelene, materijal za čišćenje i higijenu, higijenske jastučnice, i ostale stvari koje smatrate da će biti od koristi.

Ova humanitarna inicijativa je poziv na akciju, podsjećajući nas na našu zajedničku ljudskost i važnost okupljanja kako bismo podržali one kojima je potrebna pomoć. Za daljnje informacije, molimo vas da kontaktirate
+381638339494, +381692651112 ili +38162362247.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *