Vijesti

“HASENE” donirala šerijatsku odjeću za Ginekološko odjeljenje u Novom Pazaru

Bošnjaci Sandžaka su poznati po svojoj snažnoj povezanosti sa svojim narodom, gdje god da se nalaze. Ta povezanost se manifestuje na različite načine, od slanja novca i paketa svojim porodicama u rodnom kraju, do organizovanja humanitarnih akcija i donacija za potrebite u Sandžaku.

Posljednji primjer ove vrste dolazi iz Njemačke, gdje je anonimna donatorka kontaktirala Anisu Begović Džanefendić, članicu Humanitarne organizacije “HASENE”, i obezbjedila sredstva za donaciju ginekološkom odjeljenju u Novom Pazaru. Donacija se sastoji od šerijatske odjeće za trudnice, koja će im omogućiti da se osjećaju prijatno i udobno u skladu sa islamskim propisima.

Majke su stubovi porodice i društva, a ova donacija će im omogućiti da se osjećaju podržano i poštovano tokom porođaja i oporavka. Osim toga, donacija će poboljšati rad medicinskih radnica na odjeljenju, koje će se osjećati prijatno u nošenju odgovarajuće odjeće tokom svog posla.

Ova inicijativa je dočekana sa velikim oduševljenjem od strane svih žena, počevši od porodilja do medicinskog osoblja i volonterki. Ona predstavlja sjajan primjer kako se Bošnjaci širom svijeta trude da pomognu svom narodu i podrže ga u teškim vremenima.

Humanitarna organizacija “HASENE” je već godinama aktivna u pomaganju porodicama u Sandžaku, Bosni i Hercegovini i širom svijeta. Njihov cilj je pružiti podršku potrebitima i poboljšati kvalitet života djece bez roditelja, posebno u teškim situacijama.

Ova donacija ginekološkom odjeljenju u Novom Pazaru je samo jedna u nizu humanitarnih akcija koje će “HASENE” nastaviti sprovoditi u budućnosti. Organizacija ima veliki broj volontera i donatora širom svijeta, što im omogućava da pokrenu različite inicijative i pomognu onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Kroz svoje aktivnosti, “HASENE” promoviše vrijednosti poput solidarnosti, brige za druge i humanosti. Rad HO “Hasene” pokazuje da se i u teškim vremenima može pronaći način da se pomogne drugima i da se stvori bolja budućnost za sve.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *