Vijesti

Ženski sektor HO “Hasene”organizirao iftar za jetime u Novom Pazaru

Hasene sa svojim ženskim humanitarnim sektorom već duži niz godina radi na poboljšanju kvaliteta života svojih stipendista. Nesebična i predana podrška mnogim ljudima u potrebi čini HO Hasene svjetlom u mraku za mnoge porodice. Iftar koji su organizirali za svoje stipendiste djecu bez roditelja i njihove majke u Novom Pazaru još je jedan primjer njihove ljubavi i brižnosti.

U ovoj prekrasnoj večeri, Hasene je okupila 150 zvanica kako bi u zajedničkom druženju podijelili obrok i zajedno iftarili u odabranom mjesecu Ramazanu. Stipendisti su bili ispunjeni radošću što su imali priliku biti dio ovog predivnog događaja. Atmosfera je bila puna ljubavi i solidarnosti, svi su se osjećali kao dio jedne velike porodice. Uz organizaciju iftara za svoje stipendiste u Novom Pazaru, Hasene je također osigurala novčanu nadoknadu za svakog od njih.

HO Hasene neumorno radi na pružanju pomoći i podrške onima kojima je to najpotrebnije. Predanost humanitarne organizacije Hasene i brižnost su uistinu neizmjerni, a nesebična pomoć koju pružaju svake godine postaje sve veća i važnija za jetime u Sandžaku i šire.

Iftar koji je HO Hasene organizirao za svoje stipendiste u Novom Pazaru još jednom je dokazao da Hasene ne samo da brine o financijskoj pomoći svojim stipendistima, već i o njihovom duhovnom blagostanju. Ovaj događaj ostavio je dubok trag u srcima svih prisutnih i podsjetio nas da uvijek trebamo biti zahvalni za sve što imamo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *