Vijesti

Vrtić Mravko obilježio dan bošnjačke zastave

U Novom Pazaru obilježen Dan bosnjačke zastave u Sandžaka. Ovim povodom djeca iz obdaništa Mravko su uz podršku volontera humanitarne organizacije Hasene, dijelila promotivni materijal i svoje crteže građanima koje su izradili na kreativnim radionicama tokom nedjelje.

Ovo je bila jedna predivna inicijativa koja je imala za cilj da podstakne svijest građana i mladjih narastaja o kulturi i tradiciji ovog kraja. Djeca su bila obučena u narodnu nošnju, što je izazvalo lijepe reakcije kod gradjana, koji su se zadržavali da uživaju u druzenju, crtežima i promotivnom materijalu koje su djeca ponosno dijelila.

Dan bosnjačke zastave u Sandžaku je prilika da se podsjetimo na važnost očuvanja naše tradicije i kulturne baštine. Ovaj dan nam pruža priliku da se povežemo i zajednički slavimo svoje naslijeđe.

Ova akcija djece vrtića Mravko i volontera Hasene, je samo jedan mali korak u očuvanju i promovisanju kulture i tradicije Bosnjaka u Sandžaku. Ipak, njen značaj ne treba podcijeniti, jer je ova inicijativa uvela djecu u svijet kulture i omogućila im da se ponose svojim naslijeđem. Nadamo se da će ovakve akcije postati sve učestalije i da će se kultura i tradicija ovog kraja nastaviti njegovati i prenositi na nove generacije.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *