Некатегоризовано

Susreti sa Jetimima: HO Hasene unosi radost u domove širom Sanžaka

U periodu od 5. februara do 11. februara, Humanitarna Organizacija Hasene je sprovela raznovrsne i prelijepe aktivnosti u okviru programa “Susreti sa Jetimima” u Sanžaku, sa fokusom na Prijepolje, Sjenicu, Tutin i Novi Pazar. Ova humanitarna inicijativa, koja se bavi podrškom i brigom o siročadi, pokazala je svoju vrednost kroz različite događaje koji su uključivali kako pojedinačne posete porodicama, tako i grupna okupljanja majki sa decom.

Jedan od ključnih momenata ovog programa bila su kućna posjeta porodicama jetima, gjde su volonteri zajedno sa donatorima iz dijaspore Hasene-a imali priliku da direktno komunicaju i posjete porodice. Osim toga, organizovana su i grupna okupljanja majki sa decom, stvarajući priliku za zajedničko druženje. Uz srdačnu atmosferu, obezbeđen je ručak, a za najmlađe su organizovane igraonice sa različitim aktivnostima.

Deca su imala priliku da uživaju u kvizovima, crtanju, ilahijama i učenju dova iz vrića “Mravko”. Poseban trenutak radosti bio je kada su djeca imala priliku crtati zajedno sa volonterima Humanitarne Organizacije Hasene, i tako stvarajući vezu i osnažujući zajedništvo u okviru programa.

Zahvaljujući podršci i angažmanu Humanitarne Organizacije Hasene, stipendistima su uručeni pokloni, paketi sa osnovnim namirnicama i meso, pružajući dodatnu podršku porodicama.

Projekat “Susreti sa Jetimima” ne samo da pruža materijalnu podršku porodicama, već i gradi osećaj podrške i solidarnosti. Kroz ove aktivnosti Humanitarna Organizacije Hasene, pokazala je da je sposobna da se udruži i pruži podršku djeci bez roditelja, stvarajući tako bolju budućnost za sve.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *