Vijesti

Psihologinja Aida Tule održala predavanje o dimenziji ega u međuljudskim odnosima u prostorijama humanitarne organizacije Hasene

Psihologinja Aida Tule održala je 1 od 2 predavanja za žene u prostorijama humanitarne organizacije Hasene, a organizator je ženski sektor Hasene-a. Tema prvog predavanja bila je “Dimenzija ega i njegova svrha u pristupu snagama međuljudskih odnosa”.

Tule je govorila o osnovnim funkcijama ega i razlikovanju zdravog od štetnog obrasca. Ona je istakla da je ego jedan od najvažnijih dijelova naše ličnosti, ali da može biti i štetan ako se ne kontroliše. Govorila je i o tome kako ego utječe na naše donošenje odluka i kako se možemo suočiti s njegovim utjecajem na naše razmišljanje i ponašanje.

Publika je bila oduševljena predavanjem i imala je puno pitanja za psihologinju. One su se doticala različitih tema vezanih za ego, kao što su kontrola ega, razvoj ličnosti i međuljudski odnosi. Tule je odgovarala na sva pitanja sa stručnim znanjem i empatijom, pružajući publici uvide u dinamičnu prirodu ega i načine na koje ga možemo koristiti za unapređenje našeg mentalnog i emotivnog zdravlja.

DRUGA RADIONICA ODRŽAĆE SE SUTRA 23.12.2022. GODINE

23. decembra 2022. godine održaće se druga radionica pod nazivom “Otkrivanje snaga karaktera u dimenziji srca”. Ova radionica će biti organizovana od strane ženskog sektora te organizacije i takođe je namijenjena ženama.

Ova radionica fokusirat će se na emocije i njihovu vezu sa egom. Predavač će govoriti o tome šta su emocije, kako se one manifestuju i kakva je njihova veza sa egom. Također će se dotaknuti i tema upravljanja emocijama, pružajući publika korisne savjete i tehnike za njihovo rukovanje u svakodnevnom životu.

Očekuje se da će radionica biti od velike koristi za sve one koji se interesuju za unapređenje svojih emocionalnih sposobnosti i otkrivanje snaga karaktera kroz dimenziju srca. Organizatori radionice su izrazili želju da se ovaj događaj održi u skladu s mjerama zaštite od COVID-19 i pozivaju sve zainteresovane da se prijave i pridruže radionici.

Organizatori predavanja su izrazili zadovoljstvo uspješno održanim događajem i najavili da će se slična predavanja održavati u budućnosti u sklopu aktivnosti ženskog sektora Hasene organizacije. One su se zahvalile psihologinji Tule na njenom vrijednom doprinosu i željele joj uspješan nastavak rada u oblasti psihologije.”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *