Vijesti

Nakit doniran u humanitarne svrhe nakon što je stajao nekoliko godina u Novopazarskoj hitnoj službi

Ljkari i medicinsko osoblje Hitne službe Doma zdravlja Novi Pazar su prije tri godine u svojim radnim prostorijama pronašli zlatni predmet. Odmah nakon pronalaska tog predmeta, osoblje Hitne službe je svim raspoloživim sredstvima pokušalo da pronađe vlasnika, međutim, i pored svih napora i pokušaja u tome nisu uspjeli.

Prilikom jedne posjete Hitnoj službi predstavnicima HO „Hasene“ ljekari su ispričali pomenuti događaj, te predložili, budući da je proteklo više od tri godine od kako je zlatni predmet kod njih, da se isti proda, a novac podijeli porodicama koje imaju određene potrebe.


HO „Hasene“ je zlatni predmet otuđila, a dobijeni novac je podijelila za potrebe pribavljanja ogrijeva jednoj porodici, kao i za potrebe materijalne podrške porodici, sa djetetom koje ima teško oboljenje, a koja trenutno izgrađuje porodičnu kuću.


Prijedlog ljekara Hitne službe Novi Pazar je bio izuzetno human. Činjenica da je zlatni predmet bio u njihovom posjedu preko tri godine i da su aktivno tražili vlansika, koji se nije javio, govori u prilog izuzetno ljudskom pristupu u ovakvoj situaciji. U oba slučaja riječ je o pomoći, koja je urgentne prirode.
Ovom prilikom želimo još jednom da se zahvalimo kompletnom osoblju Hitne službe Novi Pazar, na ovako humanom činu, te želji, da se iz cijele situacije, izvuče maksimalna društvena korist.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *