Vijesti

“Jedinstvo u Vjeri” prelijepo predavanje Šefika Kurdića i braće Makić u prostorijama HO Hasene

U srdačnoj atmosferi u prostorijama humanitarne organizacije “Hasene” odražno predavanje pod geslom “Jedinstvo u vjeri, podrška u djelima”, ovo značajno druženje je imalo duboki cilj – osnažiti vjernike da ostanu čvrsti u svojoj vjeri i vrijednostima Islama.


Predavanje, koje su iznijeli predavači dr Šefik Kurdić, prof Bekir Makić i Halil ef Makić, naglasili su važnost uzajamne podrške među vjernicima, podstičući ih da budu stub podrške jedni drugima u svakodnevnim izazovima. Govornici su istaknuli ključnu ulogu vjernika u pružanju pomoći svojoj braći i sestrama, istovremeno gradeći siguran oslonac u vjerskom zajedništvu. Predavači su prenijeli inspirativne primjere iz stvarnog života, dodatno ističući važnost djelovanja u skladu s islamskim načelima te kako se te vrijednosti mogu integrirati u svakodnevni život kako bi se ostvario pozitivan utjecaj na zajednicu.

Ovo značajno druženje u organizaciji “Hasene”, s predavanjem koje su iznijeli naši alimi, potaknulo je prisutne da razmisle o svojoj ulozi u širenju duha zajedništva, solidarnosti i vjerske posvećenosti. Kroz dijalog, inspirativne priče i razmjenu ideja, sudionici su ohrabreni da budu aktivni članovi zajednice, pružajući podršku jedni drugima te gradeći mostove razumijevanja među različitim segmentima društva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *