Vijesti

HO Hasene širi toplinu: Podjela pomoći gluvim i nagluvim, slijepim i slabovidim osobama u Novom Pazaru

Danas, u sklopu kontinuirane pomoći socijalno ugroženim licima, Humanitarna organizacija Hasene izvršila je još jednu uspješnu akciju. Fokus pomoći ovoga puta bio je na podršci gluvim i nagluvim, slepim i slabovidim licima u Novom Pazaru.

U okviru ove akcije, podijeljeno je ukupno 50 paketa namirnica i brašna. Ova podjela je trenutno olakšanje domovima koji su primili ovu pomoć. Ovaj napor predstavlja samo jedan mali, ali značajan deo kontinuiranog angažmana Hasene Organizacije.

Omer Traš, jedan od volontera humanitarne organizacije Hasene iz Njemačke je bio učesnik u današnjoj podeli, tom prilikom je izjavio:

“Došli smo sa braćom u ime Hasene organizacije. U svetu postoji mnogo problema i mi smo došli od srca da se povežemo sa ljudima sa ovih prostora. Naši prijatelji iz organizacije su otišli na sve strane sveta da pomognu ljudima u potrebi. Krenuli su na put za zimsku akciju podjele namirnica i ogreva. Pored Mongolije i ostalih država, obuhvatili smo ceo Balkan. Mi smo danas u Sandžaku, prvo smo posetili Udruženje Gluvih i Nagluvih, sada smo ovde u Udruženju Slepim i Slabovidim. Sutra ćemo posetiti druge gradove Sandžaka kako bismo podelili zimsku pomoć u vidu namirnica i ogreva. Ovom prilikom se od srca zahvaljujemo Hasene organizaciji i njenim članovima koji su sve ovo najbolje organizovali i učinili da se osećamo kao kod kuće. Posebno želim naglasiti da pomažemo svima bez obzira na versku i nacionalnu pripadnost.”

Ova akcija je samo uvod u seriju humanitarnih poduhvata koje planira sprovesti HO Hasene u narednim danima. U Polimlju se ovih dana očekuje podela pomoći preko 300 paketa namirnica i ogreva. Hasene nastavlja s predanošću u svom cilju doprinosa zajednici i pružanju podrške onima koji je najviše trebaju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *