Vijesti

HO Hasene organizirala predavanje o prevenciji raka dojke

Oktobar je Međunarodni mjesec borbe protiv karcinoma dojke, a 24. oktobra obeležava se Svetski dan borbe protiv karcinoma dojke.

Humanitarna organizacija Hasene, povodom obeležavanja Svetskog dana borbe protiv raka dojke, organizovala je edukativno predavanje kako bi se skrenula pažnja na značaj prevencije.

Dr Dina Dolovac, održala je predavanje o prevenciji i lečenju karcinoma dojke. Istakla je da je značaj u ranoj dijagnozi bolesti, kada je mogućnost lečenja i izlečenja najveća, samim tim i smanjenje stope umiranja od ove bolesti.

Prisutnima je nakon predavanja urađen pregled dojki, nakon pregleda, poklonjeno je 5 ultrazvučnih pregleda dojki, svi su imali priliku da se posavetuju sa lekarom i dobiju uputstva i zdravstvene savete na temu prevencije karcinoma dojke.

Humanitarna organizacija Hasene organizovala je ove aktivnosti povodom obeležavanja Međunarodnog mjeseca borbe protiv raka dojke sa ciljem podizanja svesti građana o značaju prevencije, ranog otkrivanja i pravovremenog lečenja ove bolesti.

Otkrivanjem raka dojke u ranoj fazi bolesti stvara se mogućnost za efikasno liječenje pravovremenom primenom odgovarajuće savremene terapije i daljim kontinuiranim tretmanom, moguće je spasiti puno života i značajno unaprediti kvalitet života oboljelih žena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *