Vijesti

HO Hasene nastavlja pomagati Polimlje, podijeljeno 100 paketa sa namirnicama i mesom

Priboj, u ovom dijelu polimlja, velika je potreba za humanitarnom pomoći. Stanovnici su suočeni s teškim životnim uvjetima zbog siromaštva i nedostatka osnovnih potrepština. Humanitarna organizacija Hasene prepoznala je ovu potrebu i odlučila pomoći socijalno ugroženim stanovnicima grada Priboj.


Jučer je HO Hasene podijelila 100 paketa sa namirnicama i 75 kesa mesa. Ova pomoć je u ovim zimskim trenucima dobrodošla za stotinu socijalno ugroženih porodica ovog grada..


Ova humanitarna akcija je dokaz da postoji solidarnost i da postoji nada za one koji su u teškoj situaciji. Ova pomoć nece otloniti sve nedaće i probleme, ali će u odredjenem periodu pomoći da prevladaju teško životne uslove u kojima se  nalaze. Akcija podjele paketa sa namirnicama je pokazala da ima ljudi koji su spremni pomoći onima koji su u potrebi. “

Jučerašnja podjela humanitarnih paketa u Priboju nije jedina akcija koja će biti sprovedena u ovim zimskim mjesecima. Direktor humanitarne organizacije Hasene, Edis Ujkanović, naglasio je da će u narednom mjesecu biti podijeljeno još 100 paketa sa namirnicama i da će većina socijalno ugroženih porodica u polimlju, pred početak mjeseca ramazana, dobiti humanitarnu pomoć.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *