Vijesti

Saradnja u fokusu: Članovi humanitarne organizacije Svetionik posjetili Hasene Sandžak

Sandžak, 21.9.2023 – Članovi Humanitarne organizacije Svetionik danas su posjetili Humanitarnu organizaciju Hasena s ciljem jačanja buduće saradnje i razmjene iskustava u svrhu boljeg rješavanja problema s kojima se suočava stanovništvo Sandžaka.

Ovaj sastanak, na kojem je prisustvovao i predsjednik Humanitarne organizacije Svetionik, Mirza Alicković, predstavlja važan korak u nastojanjima da se pruži pomoć i podrška građanima Sandžaka. Sastanak je bio prilika da se razgovara o aktuelnim izazovima i problemima s kojima se stanovništvo i humanitarne organizacije ovog regiona svakodnevno suočavaju, uključujući ekonomske teškoće, socijalnu ugroženost i potrebu za osnovnim resursima.

Jedna od ključnih tačaka sastanka bila je diskusija o tome kako poboljšati efikasnost humanitarnih aktivnosti na terenu. Obje organizacije su sklopile dogovor o mogućem zajedničkom djelovanju kako bi bolje odgovorile na potrebe socijalno ugroženih porodica. Predsjednici obje organizacije istakli su važnost sinergije među organizacijama kako bi se efikasnije i brže pružila pomoć onima kojima je potrebna.

“Ova saradnja nije samo na riječima, već i kroz konkretne akcije. Želimo sarađivati kako bismo olakšali život ljudima u Sandžaku”, rekao je predsjednik Humanitarne organizacije Hasene Edis Ujkanović.

Obje organizacije su se složile da je međusobna saradnja u razmjeni podataka ključna za pružanje bolje pomoći socijalno ugroženim porodicama. Planiramo nastaviti dijalog i zajedničku razmjenu podataka kako bi rješavali hitne probleme, unaprijedili efikasnost humanitarnih akcija i zajedno doprinijeli poboljšanju života stanovnika Sandžaka.

Ovaj sastanak predstavlja korak naprijed u jačanju i koordinaciji humanitarne podrške Sandžaku i njegovim stanovnicima. Organizacije Hasena i Svetionik ostaju predane svojoj misiji pružanja pomoći i podrške socijalno ugroženim porodicama.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *