Vijesti

Organizacija Hasene sanira oštećene kuće i krovove

default

Humanitarna organizacija Hasene u proteklom periodu sprovela je brojne građevinske aktivnosti kojima je sanirala oštećene kuće, renovirala kupatila, popravljala krovove i izvršila različite sanacije stambenih objekata kao vid pomoći slabije imućnom stanovništvu. Jedna od takvih akcija je i izgradanja doma za samohranu majku i njeno petoro djece.

Prije početka svih građevinskih aktivnosti predstavnici ove organizacije vrše temeljne provjere, registruju probleme, utvrđuju u kojoj mjeri su objekti oštećeni, ali i koje porodice su prioritet za ovu vrstu pomoći.

Posebna pažnja posvijećena je popravci krovova i oštećenja koji predstavljaju ozbiljnu prijetnju za sigurnost i kvalitet života stanovnika. Nedavno je okončana jedna ovakva humanitarna aktivnost u okviru koje je jedna slabije imućna porodica u Novom Pazaru dobila sasvim nov krov.  Projekat je veoma obradovao članove ove porodice i ujedno otklonio njihovu svakodnevnu brigu za bezbjednost. Na sličan način olakšan je svakodnevni život brojnim građanima u njihovom stambenom prostoru.  

Organizacija Hasene proširila je i svoje djelovanje na opštinu Priboj u kojoj sprovodi sličan program pomoći. Odabrani tim ove humanitarne organizacije u saradnji s lokalnim volonterima, radi na sanaciji krovova građanima koji se suočavaju sa finansijskim teškoćama.

default

Građani i njihove komšije koji su na ovaj način riješili goruće probleme ističu da organizciju Hasene karakteriše brza intervencija, adekvatna i konkretna pomoć.  

„Kroz obnovu krovova i adaptaciju stambenih prostora, organizacija nastoji direktno uticati na kvalitet života pojedinaca, čineći njihove domove sigurnijm i funkcionalnijim mjesta“, objašnjava predsjednik ove organizacije i inicijator programa, Edis Ujkanović i ističe da ova humanitarna organizacija ne prestaje da pruža pomoć stanovništvu.

Ovo je samo dio velikog spektra humanitarnih aktivnosti koje obuhvata misija humanitarnog rada organizacije Hasene.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *