Vijesti

Lokalna dobrota: “Hasene” obezbijedila školski pribor za osnovce u Novoj Varoši

Nova Varoš, 2. septembar 2023. – U sklopu svoje dugogodišnje predanosti podršci bošnjacima u obrazovanju, humanitarna organizacija Hasene donirala je školski pribor i rančeve osnovcima iz Nove Varoši. Ova inicijativa postaje tradicija, pružajući mladima ne samo neophodan školski materijal, već i nadu za bolju budućnost.

Hasene, poznata po svom kontinuiranom angažmanu u humanitarnim projektima širom svijeta, godinama unazad radi na poboljšanju uslova obrazovanja bošnjacima i podršci najmlađima u lokalnim zajednicama. Ova organizacija i ove godine nije zaboravila bošnjačku djecu u Novoj Varoši, a njihova posvećenost rastućem naraštaju je očigledna iz godine u godinu.

Današnja donacija školskog pribora i rančeva obeležava petu uzastopnu godinu ove inicijative, što ukazuje na dugoročnu posvećenost HO “Hasene” i njihovu želju da podrže obrazovanje mladih ljudi. Ovogodišnja donacija uključuje sveske, olovke, bojice, hemijske olovke i rančeve, sve što je potrebno za osnovce da se pripreme za školsku godinu.

Gospodin Edis Ujkanović , predsjednik Hasene u Sandžaku istakao je: “Ovo je poseban trenutak za nas jer smo ponosni na to što možemo doprineti lokalnoj zajednici. Naš cilj nije samo obezbediti materijalne resurse, već i podsticati mlade da se obrazuju, sanjaju i postignu svoje ciljeve.”

Roditelji djece, srdačno su pozdravili ovu inicijativu i izrazili zahvalnost Hasene-u. Jedan od roditelja je rekao: “Hasene nas svake godine iznenadi svojim poklonima. Njihova posvećenost našoj djeci i obrazovanju je za nas velika. Ovo je zaista dragoceno i značajno za naše porodice.”

Hasene u Novoj Varoši nastavlja da bude uzor drugim organizacijama i građanima, demonstrirajući da se tradicija brižljive podrške lokalnoj zajednici može izgraditi i održavati. Njihova posvećenost obrazovanju i dobrobiti najmlađih članova zajednice čini razliku u životima mnogih i donosi svetlu budućnost Novovaroške bošnjačke zajednice.