Vijesti

HO Hasene organizirala posjetu i druženje jetima Bosne i Hercegovine i Sandžaka

Humanitarna organizacija „Hasene“ djeluje na teritoriji Bosne i Hercegovine i Sandžaka. Jedna od osnovnih programskih aktivnosti HO „Hasene“ jer briga o jetimima. Tim ponovod u Novom Pazaru je od 21. do 23. oktobra u Novom Pazaru posjeta jetima iz Bosne i Hercegovine Sandžaku.

Posebna vrijednost ovog projekta je činjenica da su majke jetima iz Bosne i Hercegovine put Sandžaka i Novog Pazara svoju djecu poslale preko zaposlenih lica Hasene, tako da to govori o stepenu međusobnog povjerenja i povezanosti jetimskih porodica i humanitarne organizacije.


HO „Hasene“ Sandžaka je organizovala druženje jetima iz BiH i Sandžaka na način što su gosti bili smešteni kod svojih domaćina u Novom Pazaru, takođe jetimskih porodica.

Projekat posjete jetima BiH Sandžaku na taj način poprimio je novu dimenziju, a to je zbližavanje djece jetima, razmenjivanje kontakata i dalji razvoj budućih velikih prijateljstava. U tom pravcu kreativna radionica/kviz znanja za jetime BiH i Sandžaka je imala za cilj da približi zajdničke kulturno-historijske činjenice Sandžaka i BiH, ali i lokalne različistosti. Ova aktivnost je sa posebnim oduševljenjem prihvaćnja od strane polaznika.Centralna aktivnost posjete bila je promocija časopisa „Mravko“ koja se uz podršku Kulturnog centra Novi Pazar realizirala u Sali Doma omladine dana 22. oktobra tekuće godine. Promocija je podrazumijevala upoznavanje djece sa sadržajem časopisa, podsticaj da se što više druže sa knjigom, te da se klone prekomerne (zlo)upotrebe mobilnih telefona i korišćenja društvenih mreža.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *