Vijesti, Некатегоризовано

HO Hasene uspješno renovirala Žensku Medresu Mehmed Fatih u Rožajama prije početka školske godine

Humanitarna organizacija Hasene, poznata po svojim humanitarnim akcijama širom svijeta, uspješno je završila renoviranje Ženske Medrese Mehmed Fatih u Rožajama uoči početka nove školske godine. Ovaj značajan projekat ima za cilj unapređenje obrazovnih uslova za učenice medrese, koje sada mogu započeti školovanje u poboljšanom okruženju.

Delegacija Hasene iz Regije Linc posjetila je renoviranu medresu kako bi se uvjerila u završetak radova. U posjeti su prisustvovali i predsjednik HO Hasene za Sandžak Edis Ujkanović, koji je izrazio zadovoljstvo što je renoviranje okončano na vrijeme. “Ovo je značajan korak za našu zajednicu i nadamo se da će učenice imati još bolje uslove za svoje obrazovanje”, izjavio je predsjednik prilikom posjete.

Direktor Ženske Medrese u Rožajama, Redžeb Murić, zahvalio se članovima HO Hasene na njihovoj nesebičnoj podršci. “Ova pomoć je od neprocjenjive vrijednosti za našu medresu. U ime svih učenica, profesora i osoblja, izražavam duboku zahvalnost za sve što su učinili,” izjavio je Murić.

Renoviranje Medrese Mehmed Fatih obuhvatalo je adaptaciju unutrašnjih prostora, unapređenje sanitarnih uslova i modernizaciju učionica, čime je škola dobila funkcionalan i ugodan prostor za rad. Ovaj projekat predstavlja nastavak napora organizacije Hasene da pruži podršku obrazovanju i pomogne zajednicama u kojima djeluju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *